EFT – Emotional Freedom Techniques

EFT je kratica za Emotional Freedom Techniques, ki ji po slovensko pravimo tehnike čustvene svobode ali tapkanje.

EFT je nekakšna terapija meridianov. Je kot akupunktura brez igel, pri kateri s konicami prstov nežno tapkamo po akupresurnih točkah. Med tapkanjem se verbalno, čustveno ali le preko kreativnosti skušamo povezati z negativnimi čustvi, telesnimi občutji in z izvorom nastanka motnje. Na ta način iz energijskega sistema telesa odstranjujemo motnje, kar omogoči, da energija po meridianih ponovno steče in se telo poveže z zdravilno močjo samozdravljenja.

Tapkanje dokazano hitro in učinkovito poskrbi za vrsto težav, vse od anksioznosti, stresa, nespečnosti, do težav s prekomerno telesno težo, težav s sprejemanjem obilja, tudi finančnega, in še mnogo več.

Temelji na načelih starodavne akupresure in moderne psihologije. Pomaga nam pomiriti živčni sistem, obnovi energijsko ravnovesje v telesu ter vzpostavi zdrav možganski odziv.

Naše misli, naša čustva in naša prepričanja so zelo pomembna.

Vsa prepričanja imamo v nezavednem, v podzavesti, kamor so se nam nalagala do 6 ali 7 leta starosti, ko so bili naši možgani v theta stanju (4 – 7 Hz). Do takrat smo kot spužva absorbirali informacije in jih shranjevali v podzavest. Kasneje celo življenje delujemo večinoma na podlagi teh informacij, ki smo jih dobili do 7 leta starosti oz. to je naš program, po katerem živimo. Torej, življenje živimo večino časa, kar 95 – 97 %, na osnovi podatkov, ki jih imamo shranjene v podzavesti.

Nevroznanstvenik, dr. Joe Dispenza, pravi, da kadar razmišljamo o svojih preteklih doživetjih, lahko kreiramo le pretekle dogodke.

»When you think from your past memories, you can only create past experiences.« Dr. Joe Dispenza

Če želimo nekaj spremeniti, moramo to priklicati v zavest, ozavestiti, se soočiti, sprejeti svoje izkušnje z ljubeznijo, se ne obtoževati in si znati prisluhniti. Pri tem nam EFT nudi nežno in učinkovito pomoč.

EFT je kot topel objem prijatelja, ki nas ima iskreno rad. Je preprosta in učinkovita tehnika, ki jo imamo vedno pri roki, ko jo enkrat osvojimo.

»EFT je torej orodje za odstranjevanje motenj in blokad iz našega energijskega sistema telesa. Ob tem se sprosti naravna sposobnost telesa, da se samo pozdravi.«

NAROČITE SE!